Recycling en hergebruik

Bellmann probeert op allerlei manieren iets bij te dragen aan het milieu. Recycling en hergebruik van materialen zijn daar een belangrijk onderdeel van. In Nederland wordt 86% van het gebruikte papier en karton ingezameld en gerecycled.

Hergebruik en recycling van verpakkingsmateriaal

Iedere week ontvangen we zendingen verpakt in karton en andere materialen. We proberen deze kartonnen dozen en verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk opnieuw in te zetten. Soms ontvang je daarom je printplaten in een tweedehands doos. Alleen wanneer dit niet lukt verzenden we printplaten in een nieuwe doos en wordt oud karton gerecycled.

Recycling van printplaten

Printplaten staan aan de basis van bijna alle elektrische producten. Het is daarom belangrijk om printplaten op een milieuvriendelijke wijze te recyclen. Printplaten kunnen op verschillende manieren gerecycled worden. Zo worden printplaten gerecycled met behulp van hitte of door middel van fysiek proces waarbij de printplaten eindigt als resin-stof, glass fiber-stof en metaalstof. Er zijn meerdere onderzoeken naar betere mogelijkheden om printplaten te recyclen.

Contact gegevens

Bellmann B.V.

De Lange Ring 19
1761 AS Anna Paulowna

Contact +31 224 214 939
Fax +31 224 214 471
E-mail ton@bellmann.nl