Materialen

Het materiaal van een printplaat heeft een groot effect op de eigenschappen van het eind-product. FR4 wordt algemeen gezien als de standaard voor printplaten, maar onder andere de dikte en de Tg waarde spelen een rol in de betrouwbaarheid van het product waarin de printplaat wordt gebruikt. En waar aluminium printplaten efficiƫnter zijn in het afvoeren van warmte, is Rogers geschikter voor hoog-frequente toepassingen. Het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen.

FR4-materiaal

FR4 is een basismateriaal wat gemaakt wordt van epoxy en glasvezel. Het heeft standaard een flammability rating van UL94-V0 en de vochtopname is zeer klein, waardoor het geschikt is voor bijna alle standaard toepassingen. FR4 wordt gebruikt als basismateriaal voor enkel- en dubbelzijdige en multilayer printplaten.

Aantal lagen

1 t/m 40, standaard 1 t/m 16

Dikte van de printplaat

0.5 t/m 3.2 mm

Maximum afmeting

600 x 1500 mm

Soldeermasker

Groen, wit, blauw, zwart, rood & geel

Silkscreen

Wit, zwart, geel

Aluminium

Aluminium als basis materiaal heeft hogere warmtegeleiding dan de meeste andere materialen. Het wordt vaak gebruikt bij LED-verlichting of andere toepassingen waar meer warmte afgevoerd moet worden. Op het aluminium wordt een dunne diƫlectrische laag aangebracht, waar het koper aan hecht.

Aantal lagen

Maximaal 2 lagen

Aluminium soorten

Op aanvraag

Maximum afmeting

600 x 1500 mm

Soldeermasker

Groen, wit, blauw, zwart, rood & geel

Silkscreen

Wit, zwart, geel

Rogers

Rogers materiaal wordt voornamelijk gebruikt voor hoogfrequente toepassingen zoals antennes, radarsystemen een draadloze communicatieapparatuur.

Aantal lagen

Maximaal 6 lagen

Dikte van de printplaat

0.3 t/m 2.4 mm

Maximum afmeting

500 x 600 mm

Soldeermasker

Groen, blauw, zwart, rood & geel

Silkscreen

Wit, zwart, geel

Finish

HASL is niet mogelijk bij Rogers

Andere materialen

Behalve FR4, aluminium en Rogers, leveren we ook printplaten op basis van CEM1 of CEM3, Flex en Rigid-Flex. Andere materialen zijn beschikbaar op aanvraag.

Meer informatie over onze design richtlijnen

Download Design Rules

This field is for validation purposes and should be left unchanged.