Materialen

Het materiaal van een printplaat heeft een groot effect op de eigenschappen van het eind-product. FR4 wordt algemeen gezien als de standaard voor printplaten, maar onder andere de dikte en de Tg waarde spelen een rol in de betrouwbaarheid van het product waarin de printplaat wordt gebruikt. En waar aluminium printplaten efficiƫnter zijn in het afvoeren van warmte, is Rogers geschikter voor hoog-frequente toepassingen.

FR4-materiaal

FR4 is een basismateriaal wat gemaakt wordt van epoxy en glasvezel. Het heeft standaard een flammability rating van UL94-V0 en de vochtopname is zeer klein, waardoor het geschikt is voor bijna alle standaard toepassingen. FR4 wordt gebruikt als basismateriaal voor enkel- en dubbelzijdige printplaten en voor multilayers als Prepeg en core.

Aantal lagen
1 t/m 40, standaard 1 t/m 16
Dikte van de printplaat
0.5 t/m 3.2 mm
Maximum afmeting
600 x 1500 mm
Soldeermasker
Groen, wit, blauw, zwart, rood & geel
Silkscreen
Wit, zwart, geel

Aluminium

Aluminium als basis materiaal heeft hogere warmtegeleiding dan de meeste andere materialen. Het wordt vaak gebruikt bij LED-verlichting of andere toepassingen waar meer warmte afgevoerd moet worden. Op het aluminium wordt een dunne diƫlectrische laag aangebracht, waar het koper aan hecht.

Aantal lagen
Maximaal 2 lagen
Aluminium soorten
Op aanvraag
Maximum afmeting
600 x 1500 mm
Soldeermasker
Groen, wit, blauw, zwart, rood & geel
Silkscreen
Wit, zwart, geel

Rogers

Rogers materiaal wordt voornamelijk gebruikt voor hoogfrequente toepassingen zoals antennes, radarsystemen een draadloze communicatieapparatuur.

Aantal lagen
Maximaal 6 lagen
Dikte van de printplaat
0.3 t/m 2.4 mm
Maximum afmeting
500 x 600 mm
Soldeermasker
Groen, blauw, zwart, rood & geel
Silkscreen
Wit, zwart, geel
Finish
HASL is niet mogelijk bij Rogers

Andere materialen

Behalve FR4, aluminium en Rogers, leveren we ook printplaten op CEM1 of CEM3, Flex en Rigid-Flex. Andere materialen zijn beschikbaar op aanvraag.

Meer informatie over onze design richtlijnen

Download Design Rules

This field is for validation purposes and should be left unchanged.