Printplaten voor automotive toepassingen

Printplaten spelen een belangrijke rol in de automotive industrie. Ze worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals motorbesturingseenheden, infotainmentsystemen, sensoren, camera’s, enzovoort. Printplaten in de automotive industrie moeten voldoen aan strenge normen op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties en duurzaamheid.
Onze printplaten zijn ISO/TS16949 compliant en onderdeel van het IMDS.

Automotive innovatie door printplaten

Printplaten maken veel verschillende toepassingen mogelijk die vroeger ondenkbaar waren. Los van de elektrische auto, waar ook laadsystemen voor gemaakt moeten worden, kun je denken aan lane-assist en adaptive cruise-control. Ook worden printplaten gebruikt voor interieur-systemen zoals navigatie en verlichting.

Wij leveren printplaten voor onder andere laadtoepassingen en test-faciliteiten op het gebied van robotisering in de automotive industrie.

Materialen

Naast standaard FR4 en heavy copper, wordt flex vaak toegepast in de automotive branche. Doordat deze printen flexibel zijn, zijn deze uitermate geschikt voor o.a. display clusters. Flexibele printplaten zijn lichtgewicht en gemakkelijk te positioneren in de smalle ruimtes in het dashboard. Ook rigid-flex wordt hiervoor gebruikt.

De toekomst

Het belang van printplaten in de automotive industrie zal naar verwachting alleen maar toenemen, naarmate auto’s steeds verder worden geautomatiseerd en verbonden met het internet. Dit resulteert in de ontwikkeling van geavanceerde elektronische systemen die de prestaties, veiligheid en efficiëntie van voertuigen verder zullen verbeteren.

Meer weten?

Quick Contact

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wij gebruiken je e-mail adres uitsluitend voor het toesturen van informatie over je bestelling of aanvraag. Lees meer over je privacy in onze privacy policy.