Printplaten voor LED-verlichting

LED-verlichting is een vorm van energiezuinige verlichting die de laatste jaren steeds populairder is geworden. LED-verlichting biedt vele voor­delen, waaronder een hogere energie-efficiĆ«ntie, een langere levensduur, een betere kleurweergave en flexibiliteit in het ontwerp. LED’s worden gebruikt in tal van toepassingen, variĆ«rend van verlichting thuis, en op straat tot verlichting in auto’s.

Printplaten staan aan de basis van bijna alle LED-verlichting.

LED-printplaten & materialen

Bij veel LED-oplossingen wordt aluminium ingezet als drager, waarop een dunne keramische laag voor de kopersporen wordt aangebracht. Aluminium heeft namelijk een hoge thermische geleidbaarheid wat bijdraagt aan de levensduur van de LED’s die erop gemonteerd worden. Naast 1 W/m K materiaal leveren wij standaard tot 3 W/m K.

Onze aluminium printplaten hebben een maximale lengte van 1 meter 50. Dit soort printplaten worden bijvoorbeeld gebruikt voor LED-verlichtingsarmaturen.

Deze printplaten worden gebruikt voor verschillende toepassingen zoals verlichtingsarmaturen en verlichting in de agrarische sector (horti). Verder worden onze printplaten gebruikt in o.a. de theater-sector en slimme verlichting.

Kwaliteit is van cruciaal belang

Sommige verlichting is gemonteerd op lastig te bereiken posities waarbij het vervangen van het product niet alleen veel tijd kost, maar ook omzetverlies kan veroorzaken voor de klant. Onze printplaten voldoen standaard aan IPC-A-610 klasse 2 en zijn 100% elektrisch getest. Uitgebreide certificatie is mogelijk met UL en IPC klasse 3.

Het soldeermasker van een printplaat speelt een belangrijke rol in het soort en de mate verlichting die een LED-printplaat geeft. Wij hebben verschillende soldeermaskers beschikbaar om te voldoen aan de ontwerp-eisen die gesteld zijn aan het product.

Meer weten?

Quick Contact

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wij gebruiken je e-mail adres uitsluitend voor het toesturen van informatie over je bestelling of aanvraag. Lees meer over je privacy in onze privacy policy.