Printplaten

Bellmann is veelzijdig, maar om toch een goede indruk te geven van de mogelijkheden, staan hieronder de meest gevraagde producten weergegeven. Maatwerk is altijd mogelijk. We zoeken graag naar de best passende oplossing voor onze klanten.

Kwaliteitscontrole

Bij iedere offerte aanvraag voeren wij een standaard controle en een Design Rules Check uit. U ontvangt daarna van ons binnen 24 uur een prijs en een indicatie van de levertijd. We starten de werkvoorbereiding zodra we uw bestelling hebben ontvangen. Er wordt tijdens de werkvoorbereiding een tweede controle uitgevoerd voor we uw gegevens verwerken en geschikt maken voor de start van het productieproces.

Wanneer het productieproces is voltooid wordt de kwaliteit van de printplaten in de fabriek gecontroleerd door onder andere e-tests en microsectie analyse. Alle printplaten worden geleverd volgens IPC-A-600H Ⅱ, IPC-A-6012, IPC-TM-650. Voordat de printplaten worden verzonden vindt er een laatste visuele controle plaats bij ons op kantoor.

Prototype printplaten

Snel een prototype nodig? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De mogelijkheden

Naast de onderstaande mogelijkheden bieden wij ook maatwerk aan.

  • Enkelzijdige printplaten (1 layer)
  • Dubbelzijdige printplaten (2 layers)
  • Multilayer printplaten (4 – 40 layers)
  • Proto printplaten
  • Aluminium printplaten
  • Rigid Flex printplaten
  • Flexibele printplaten

Offerte

Vraag vandaag nog een offerte aan. U ontvangt binnen 24 uur een reactie.

Prijsaanvraag

Toeleveranciers zijn SA 8000 goedgekeurd

SA 8000 is een internationale certificeringsnorm die organisaties stimuleert om sociaal aanvaardbare praktijken op de werkplek te ontwikkelen, te onderhouden en in praktijk te brengen.

Deze norm werd opgesteld in 1989 door de Social Accountability International (SAI) en wordt beschouwd als de wereldwijd meest gangbare norm voor werkplekken.

SA 8000-certificering heeft betrekking op kwesties als dwangarbeid en kinderarbeid, gezondheid en veiligheid op het werk, vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingen, discriminatie, disciplinaire praktijken, werktijden, beloning en managementsystemen.