Printplaten voor het Internet of Things

Het Internet of Things zorgt er voor dat 'dingen' (machines, sensors of huis- tuin en keukenapparaten) met elkaar en met de mens kunnen communiceren. Door sensoren toe te voegen aan deze producten kunnen ze bijvoorbeeld informatie verzamelen en uitwisselen met andere systemen.

Door het Internet of Things ontstaan nieuwe mogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan allerlei sensoren die ons helpen bij het verbeteren van het milieu door bijvoorbeeld de lucht- of water kwaliteit continue te meten of door het volgen van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. In de medische wereld wordt het Internet of Things toegepast bij het meten van bloeddruk, pacemakers of geavanceerde hoortoestellen. Maar ook op industrieel gebied worden bestaande producten als lantaarnpalen, bruggen en windmolens uitgerust met slimme sensoren.

Internet_of_things_signed_by_the_author

LoRa

LoRa staat voor Longe Range Radio en is een techniek die er voor zorgt dat er over langere afstand data uitgewisseld kan worden zonder dat dit veel energie verbruikt. Sommige sensoren kunnen hierdoor 15 jaar actief blijven op een kleine energiebron. LoRa wordt gebruikt voor apparatuur die niet constant verbonden hoeft te zijn, maar alleen periodiek data doorstuurt. De internet snelheid van LoRa is beperkt tot 0,3 tot 50kbit/s.

Printplaten

Bellmann BV levert allerlei typen printplaten die in het Internet of Things toegepast kunnen worden. Onze klanten maken gebruik van onder andere LoRa om deze producten te verbinden.

Online offerte

Vraag online uw prijs bij ons aan. U ontvangt binnen 24 uur een prijs en indicatie van de levertijd.

Online prijsaanvraag