Chinees Nieuwjaar (春节)

Chinees Nieuwjaar wordt gevierd in de eerste maand van de Chinese kalender. Chinees Nieuwjaar start op de eerste en eindigt op de vijftiende dag en is de belangrijkste feestdag in China. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met familie en vrienden. Omdat de meeste Chinezen niet in de buurt van hun familie en vrienden werken leidt dit tot grote migratiestromen in het hele land.

2018

In 2018 wordt Chinees Nieuwjaar gevierd op 16 februari. De meeste fabrieken in China zijn hierdoor gesloten in week 7 en 8. Bestellingen die geplaatst worden na week 3 kunnen hierdoor vertraging oplopen. Spoedorders ondervinden niet direct hinder. Zorgt de vertraging in deze periode voor problemen in uw productieproces? Laat het ons weten zodat we samen kunnen zoeken naar een oplossing.

2019

In 2019 wordt Chinees Nieuwjaar gevierd op 5 februari. De meeste fabrieken zullen hierdoor gesloten zijn in week 6 en 7.

Andere feestdagen in 2018

Naast Chinees Nieuwjaar zijn er in China feestdagen op 5 april (Qingming Festival, 清明节), 1 mei (Dag van de arbeid, 劳动节), 18 juni (Drakenbootfestival 端午节), 24 september (Maanfestival, 中秋节) en 1 oktober (Nationale Feestdag, 国庆节).

Feestdag Vertraging verwacht
Chinees nieuwjaar (16 februari) Ja
Qingming Festival (5 april) Nee
Dag van de arbeid (1 mei) Ja
Drakenbootfestival (18 juni) Nee
Maanfestival (24 september) Nee
Nationale Feestdag (1 oktober) Ja